|

ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑ (microDERM D120/microFINDER)

 

  • Hitech Ψηφιακό Δερματοσκόπιο για Χαρτογράφηση του Δέρματος με 3 κινήσεις
  • Το Μοναδικό Ψηφιακό Δερματοσκόπιο Αναγνωρισμένο ως 2ης Γενιάς από το FDA
  • Το πιο σύγχρονο ψηφιακό δερματοσκόπιο στον κόσμο
  • Μετά από δέκα χρόνια MOLEMAX ήρθε το microDERM
  • Το μόνο που χρησιμοποιείται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 microDERM :

Μέχρι τώρα τα ψηφιακά δερματοσκόπια διέθεταν ένα υπολογιστή, μια κάμερα και ένα πρόγραμμα που αποθήκευε τα δεδομένα στον υπολογιστή. Τώρα πια με την βοήθεια της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, ο γιατρός μπορεί να δει τους σπίλους (ελιές) που υπάρχουν διάσπαρτα στο δέρμα και να τις φωτογραφίσει με ειδικές κάμερες.  Η διαδικασία αυτή λέγεται ψηφιακή χαρτογράφηση.

 

Όμως η εταιρία Visiomed προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Εξόπλισε τα δερματοσκόπια που κατασκευάζει, microfinder και microDERM D120 με ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα υπολογιστή που δίνει στον γιατρό πραγματική ευελιξία. Το νέο πρόγραμμα έχει την καλύτερη ανάλυση και ευκρίνεια εικόνας από οποιοδήποτε άλλο δερματοσκόπιο μέχρι σήμερα (με μεταβλητή μεγέθυνση που φτάνει στο x120 – την μεγαλύτερη που υπάρχει μέχρι σήμερα). Αυτό επιτυγχάνεται με την βοήθεια ενσωματωμένων μικροεπεξεργαστών που διαθέτει η κάμερα και αυτόματα προσαρμόζει την ένταση του φωτός και την σύνθεση του χρώματος ώστε να παραμένει η ίδια, κάτι που επιτρέπει την άριστη και σταθερή ποιότητα σε κάθε στάδιο μεγέθυνσης. Παράλληλα παρέχει ένα σύστημα διάγνωσης βασισμένο σε πάνω από 40 παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ηλικία, το φύλο, τον τύπο δέρματος, τον κανόνα ABCD κ.α. Επιπρόσθετα το microDERM περιέχει και ένα δεύτερο εξειδικευμένο σύστημα που παρέχει παραπάνω στήριξη στην ήδη υπάρχουσα διάγνωση. Το σύστημα αυτό είναι αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος  DANAOS. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε και η Ελλάδα. Με την βοήθεια των νευρωνικών δικτύων το πρόγραμμα μαθαίνει κάθε φορά που γίνεται διάγνωση μιας ελιάς και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που έχει ήδη από τους υπόλοιπους παράγοντες, το microDERM δίνει την πιο πλήρη και ακριβής διάγνωση για την κάθε αλλοίωση του δέρματος.

 

Το πρόγραμμα δεν μπερδεύεται από τις τρίχες τις οποίες τις αφαιρεί αυτόματα και που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ψευδώς θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια κάνει αυτόματη διάγνωση  στην εξέταση της κάθε ελιάς και εξάγει τον βαθμό επικινδυνότητας.

 

Δείτε αναλυτικά: 

 

Similar Posts