Διαφορές ΜΙCRODERM-MOLEMAX

Το ψηφιακό δερματοσκόπιο microDERM είναι το καλύτερο που υπάρχει σήμερα στον κόσμο και είναι το μοναδικό που έχει πάρει έγκριση από το FDA ως δερματοσκόπιο δεύτερης γενιάς. Αυτό γιατί έχει πατέντα για την δυνατότητα του να μεγεθύνει πραγματικά την εικόνα Χ15, Χ30, Χ50 έως και Χ120 χωρίς να αλλάζει το χρώμα του σπίλου. Όλα τα άλλα δερματοσκόπια έχουν έγκριση πρώτης γενιάς.

Είναι γνωστό ότι τα μηχανήματα που εισάγουμε πρώτα τα δοκιμάζουμε στους ασθενείς μας και μετά, αφού τα μάθουμε καλά, τα προτείνουμε σε εσάς. Έτσι από το 1998 είμαστε χρήστες του ΜΟLEMAX στα ιατρεία μας, στο ΜΕDLAB IATΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ και εδώ και ένα χρόνο διαθέτουμε και χρησιμοποιούμε εκ παραλλήλου το νέο ψηφιακό δερματοσκόπιο MICRODERM.

Mπορούμε να διακρίνουμε ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο μηχανημάτων.

Σίγουρα η σημαντικότερη διαφορά είναι η λήψη της εικόνας του σπίλου.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται ο σπίλος από το microDERM. Η φωτογραφία έχει ληφθεί με την πραγματική μεγέθυνση της κάμερας Χ30.

Εικόνα 1: Φωτογραφία σπίλου με microDERMX30

Εικόνα 2: Ο ίδιος σπίλος με την κάμερα του molemax  x30

Bλέπετε την καθαρότητα της εικόνας του microDERM και επίσης την καθαρότητα του δέρματος που περιβάλει τον σπίλο. Και οι δύο εικόνες κάνουν χρήση του πολωμένου φωτός και δεν χρησιμοποιείται υλικό εμβάπτισης.

Όμως το microDERM προσφέρει μεγαλύτερο εύρος πραγματικής μεγέθυνσης.  Ο ίδιος λοιπόν σπίλος σε μεγέθυνση x50 φορές φαίνεται……

 

Εικόνα 3: Ο ίδιος σπίλος με το microDERMX50

Η μεγέθυνση είναι πραγματική και όχι ψηφιακή, γι’ αυτό φαίνεται τόσο καλή ανάλυση του σπίλου αλλά και…. της τρίχας.

To microDERM θεωρούμε ότι είναι πολύ καλύτερο. Το πρόγραμμα του είναι πολύ πιο εύκολο και η δυνατότητα αυτόματης ανάλυσης που διαθέτει μας παρέχει μεγάλη ασφάλεια. Επίσης σημαντικό είναι ότι το microDERM είναι πολύ πιο οικονομικό από το Μοlemax και από πολλά άλλα της αγοράς

Υ.Γ. Εχω εξετάσει στο ιατρείο μου αρκετά περιστατικά από το 1999 μέχρι σήμερα και με τα δύο μηχανήματα. Είμαι στην διάθεση σας για να σας δείξω και τα δύο μηχανήματα από κοντά και διαπιστώσετε τις διαφορές και εσείς.

Διαφορές ΜΙCRODERM-MOLEMAX 2

Στις εικόνες του δέρματος μπορεί να φαίνεται η μεγάλη υπεροχή απόδοσης της εικόνας του microDERM, αλλά εκεί που γίνεται αποκαλυπτική η υπεροχή είναι σε απλές φωτογραφίες:

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την διαφορά εικόνας του microDERM και του Μοlemax σε απλό ύφασμα.

Εικόνα 1: Φωτογραφία υφάσματος με το molemax x30

Εικόνα 2: Το ίδιο ύφασμα με το microDERMX20

H ίδια φωτογραφία με το microDERM 20X. H αλλαγή του χρώματος (το πραγματικό είναι το δεύτερο) οφείλεται πρώτον γιατί στο Μοlemax ρυθμίζεται από τον χρήστη με ποντεσιόμετρο (υποκειμενικά) ενώ στο microDERM γίνεται αυτόματα ηλεκτρονικά (δερματοσκόπιο δεύτερης γενιάς). Όπως καταλαβαίνετε μια τέτοια ουσιαστική διαφορά στην δερματοσκόπηση έχει τεράστια σημασία. Επίσης βλέπετε την “σκληρότητα” της πρώτης φωτογραφίας σε σχέση με την δεύτερη. Αυτό στο δέρμα μας βοηθά να δούμε την μορφομετρία και διάφορα χαρακτηριστικά του σπίλου πολύ καλύτερα.

 

Εικόνα 3: Το ίδιο ύφασμα με το microDERMX30

(όσο και του molemaxδηλαδή– Εικόνα 1)

 

Εικόνα 4: Το ίδιο ύφασμα με το microDERMX50

Διακρίνεται ότι παρά την μεγέθυνση δεν έχει αλλάξει το χρώμα της φωτογραφία (πατέντα της Visiomed λόγω της οποίας δόθηκε στο microDERM η άδεια του FDA ως δερματοσκόπιο δεύτερης γενιάς).

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕDIMAGE

AΠΟ ΤΟ ΜΕDLAB IATΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Αλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D., Ph.D

Ιατρός Χειρουργός

Γενικός Διευθυντής.

Similar Posts