Επιστημονική Ημερίδα στην Κύπρο. Το Ψηφιακό Δερματοσκόπιο D120 δεύτερης γενιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δερματοσπόπηση στην Κλινική πράξη,
Το Ψηφιακό Δερματοσκόπιο D120 δεύτερης γενιάς

Με μεγάλη επιτυχία επισφραγίστηκε η Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε η Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρία της Κύπρου στην Λεμεσό το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «MEDITERANEAN».

Καλωσόρισμα απεύθυνε ο πρόεδρος της Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Κύπρου κ. Ανδρέας Παλλούρας
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των ιατρών δερματολόγων στην ημερίδα αυτή, η οποία επικεντρώθηκε στην ομιλία του Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου, Αναπλ. Διευθυντή Νοσοκ. Αφροδ. και Δερματικών Νόσων, στη Θεσσαλονίκη, κ. Γεώργιου Χαϊδεμένου για την δερματοσκόπηση στην κλινική πράξη.

Συμμετείχε σημαντικός αριθμός δερματολόγων της Κύπρου και από την Ελλάδα.

Η Δερματοσκόπηση είναι η μεθοδολογία η οποία επιτρέπει την αναγνώριση των υπομακροσκοπικών στοιχείων που βρίσκονται από την επιφάνεια της επιδερμίδας και των βλεννογόνων, μέχρι το υπόδερμα. Η τεχνική είναι εύκολη και αναίμακτη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τη εταιρεία MEDIMAGE για πρώτη φορά για Ελλάδα και Κύπρο το πρώτο ψηφιακό δερματοσκόπιο ΙΙ γενιάς στον κόσμο, το microDERMD120, το μόνο με πιστοποίηση από το FDA ως δερματοσκόπιο ΙΙ γενιάς. Το microDERM D120 είναι ένα επαγγελματικό σύστημα χαρτογράφησης και διάγνωσης σπίλων για την έγκαιρη και γρήγορη διάγνωση και αντιμετώπιση μορφών καρκίνου του δέρματος καθώς και την παρακολούθηση και καταγραφή όλων των υπό παρακολούθηση σπίλων.

Δύο είναι οι βασκοί λόγοι που έχουν αναγάγει το microDERM από το FDA ως το πρώτο και μοναδικό ψηφιακό δερματοσκόπιο ΙΙ γενιάς στον κόσμο:

α) Έχει την καλύτερη ανάλυση και ευκρίνεια εικόνας από οποιοδήποτε άλλο δερματοσκόπιο μέχρι σήμερα (με μεταβλητή μεγέθυνση που φτάνει στο x120-την μεγαλύτερη που υπάρχει μέχρι σήμερα). Αυτό επιτυγχάνεται με την βοήθεια ενσωματωμένων μικροεπεξεργαστών που περιέχει και που αυτόματα προσαρμόζουν την ένταση του φωτός και την σύνθεση του χρώματος ώστε να παραμένει η ίδια, κάτι που επιτρέπει την άριστη και σταθερή ποιότητα σε κάθε στάδιο μεγέθυνσης.

β) Παρέχει ένα σύστημα διάγνωσης βασισμένο σε πάνω από 40 παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ηλικία, το φύλο, τον τύπο δέρματος, τον κανόνα ABCD κ.α. Επιπρόσθετα το microDERM περιέχει και ένα δεύτερο εξειδικευμένο σύστημα που παρέχει παραπάνω στήριξη στην ήδη υπάρχουσα διάγνωση. Το σύστημα αυτό είναι αποτέλεσμα του προγράματος DANAOS, το μεγαλύτερο στον κόσμο κέντρο έρευνας για τον καρκίνο του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο και σε συδυασμό με τις πληροφορίες που έχει ήδη απο τους υπόλοιπους παράγοντες, το micoDERM δίνει την πιο πλήρη και ακριβής διάγνωση για την κάθε αλλοίωση του δέρματος.

Πέρα όμως από τους παραπάνω δύο λόγους, υπάρχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα που έχουν αναγάγει το microDERM ως το καλύτερο ψηφιακό δερματοσκόπιο στον κόσμο (πάντα σύμφωνα με το FDA).

  • Χρησιμοποιεί μία τελευταίας τεχνολογίας HD κάμερα που έχει πάνω της έγχρωμη οθόνη LCD.
  • Παρέχει μεταβλητή μεγέθυνση (x15, x50, x120).
  • Χρησιμοποιεί την ίδια κάμερα τόσο για μακροσκοπικές όσο και για μικροσκοπικές λήψεις.
  • Αφαιρεί αυτόματα τις τρίχες που τυχόν παρεμβάλλονται κατά τη λήψη του σπίλου και μπορεί να εμποδίζουν την συμμετρία και κατ’ επέκταση την διάγνωση.

Ακολούθησε δείπνο, το καθιερωμένο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικής πίτας και τιμήθηκε ο Δρ. Γ. Χαιδεμένος για την πολύχρονη προσφορά του στην Κυπριακή Δερματολογική οικογένεια.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε αποσπάσματα της ημερίδας.

http://medlabgr.blogspot.gr

Similar Posts