microDERM D120

MicroDerm
Από το medlabnews.gr
Η γερμανική εταιρία VISIOMEDγνωστή αρκετά χρόνια στον ιατρικό κόσμο με τα μηχανήματά που κατασκευάζει για διαγνώσεις στο δέρμα, κατασκεύασε πρόσφατα ό,τι πιο σύγχρονο μπορεί να υπάρξει για την διάγνωση των καρκινικών βλαβών του δέρματος.
 
Μέχρι τώρα τα ψηφιακά δερματοσκόπια διέθεταν ένα υπολογιστή, μια κάμερα και ένα πρόγραμμα που αποθήκευε τα δεδομένα στον υπολογιστή. Η VISIOMEDμετά από χρόνια εμπειρίας στο χώρο παρήγαγε ένα μηχάνημα υπερσύγχρονο και υπεραυτόματο. Συγκεκριμένα η κάμερα που κάνει ο γιατρός τον έλεγχο των ελιών του δέρματος διαθέτει υψηλής ευκρίνειας οθόνη όπου ο γιατρός χωρίς να είναι υποχρεωμένος να κοιτάζει την οθόνη του υπολογιστή μπορεί να βλέπει την ελιά στην οθόνη  της κάμερας. Αυτό διευκολύνει πάρα πολύ την δουλειά του γιατρού ιδίως άν ο ασθενής έχει μεγάλο αριθμό ελιών στο σώμα του.
Το microDERM D120, έτσι λέγεται το νέο μηχάνημα,  χαρακτηρίζεταιως το πρώτο και μοναδικό ψηφιακό δερματοσκόπιο 2ης γενιάς στον κόσμο: α) Έχει την καλύτερη ανάλυση και ευκρίνεια εικόνας από οποιοδήποτε άλλο δερματοσκόπιο μέχρι σήμερα (με μεταβλητή μεγέθυνση που φτάνει στο x120-την μεγαλύτερη που υπάρχει μέχρι σήμερα). Αυτό επιτυγχάνεται με την βοήθεια ενσωματωμένων μικροεπεξεργαστών που περιέχει και που αυτόματα προσαρμόζουν την ένταση του φωτός και την σύνθεση του χρώματος ώστε να παραμένει η ίδια, κάτι που επιτρέπει την άριστη και σταθερή ποιότητα σε κάθε στάδιο μεγέθυνσης.
β) Παρέχει ένα σύστημα διάγνωσης βασισμένο σε πάνω από 40 παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ηλικία, το φύλο, τον τύπο δέρματος, τον κανόνα ABCD κ.α. Επιπρόσθετα το microDERM περιέχει και ένα δεύτερο εξειδικευμένο σύστημα που παρέχει παραπάνω στήριξη στην ήδη υπάρχουσα διάγνωση. Το σύστημα αυτό είναι αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος  DANAOS. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε και η Ελλάδα. Με την βοήθεια των νευρωνικών δικτύων το πρόγραμμα μαθαίνει κάθε φορά που γίνεται διάγνωση μιας ελιάς και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που έχει ήδη από τους υπόλοιπους παράγοντες, το micoDERM δίνει την πιο πλήρη και ακριβής διάγνωση για την κάθε αλλοίωση του δέρματος.
 
Πέρα όμως από τους παραπάνω δύο λόγους,  υπάρχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα που έχουν αναγάγει το microDERM ως το καλύτερο ψηφιακό δερματοσκόπιο στον κόσμο (πάντα σύμφωνα με το FDA).
-Χρησιμοποιεί μία τελευταίας τεχνολογίας HD κάμερα που  έχει πάνω της  έγχρωμη οθόνη LCD.
-Παρέχει μεταβλητή μεγέθυνση (x15, x50, x120).
-Χρησιμοποιεί την ίδια κάμερα τόσο για μακροσκοπικές όσο και για μικροσκοπικές λήψεις.
-Αφαιρεί αυτόματα τις τρίχες που τυχόν παρεμβάλλονται κατά τη λήψη του σπίλου και μπορεί να εμποδίζουν την συμμετρία και κατ’ επέκταση την διάγνωση.
-Διαθέτει τριών ειδών φακούς λήψης που αυξάνουν την διάμετρο για τον έλεγχο σπίλων με πολύ μεγάλη διάμετρο, καθώς και την δυνατότητα λήψης είτε με πολωμένο φως είτε με λάδι.
-Κάνει αυτόματα διάγνωση στην εξέταση του κάθε σπίλου, σύμφωνα με όλους τους παράγοντες και τo σύστημα DANAOS που περιέχει (τα υπόλοιπα δερματοσκόπια δεν κάνουν αυτόματα διάγνωση).
-Έχει την δυνατότητα στην επανεξέταση να βρίσκει αυτόματα την ακριβή τοποθέτηση και μεγέθυνση της κάμερας ώστε να είναι πιο ακριβής η σύγκριση της προηγούμενης με την πρόσφατη λήψη.
Το microDERM D120 είναι εργονομικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι απόλυτα φιλικό στην χρήση του από τον ιατρό. Σχεδιάστηκε καιαναπτύχθηκε με την συνεργασία πολλών γνωστών δερματολόγων από όλο τον κόσμο καθαρά για εύκολη και πρακτική χρήση. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ένα  τεχνολογικά πλήρες σύστημα που παρέχει διάγνωση, την πιο σύγχρονη τεχνολογία και ευκολία στην χρήση του. Έχει την δυνατότητα ψηφιακής αποθήκευσης και μετάδοσης εικόνων, καταγραφής και καταχώρησης των αποτελεσμάτων, λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας (μέτρηση, περιστροφή), κ.α.

Similar Posts